top of page
מומלצי AlarmInfo

מערכת הקלטה הינה מערכת אשר מאכסנת את הווידאו המגיע מהמצלמות כאשר מערכות ההקלטה מחולקות בעיקר ל 2 סוגים

  • DVR – Digital Video Recorder 
    מערכת הקלטה עצמאית או מבוססת מחשב אשר ממירה את אותות המצלמות האנלוגיות לאותות דיגיטליות. 

  • NVR – Network Video Recorder

  • מערכת הקלטה עצמאית או מבוססת מחשה אשר מקליטה אותות וידאו המגעים ממצלמות רשת (IP), למעשה למערכת אין כל חיבורי כניסות לערוצי וידאו והיא מאפשרת איסוף של אותות הווידאו ממצלמות הרשת. מערכות אלו למעשה אינם מוגבלות במרחק אותו ניתן את המצלמות ממערכת ההקלטה

קיימות היום גם מערכות הקלטה המשלבות המרה מקומית והקלטה של מצלמות רשת.

מערכת הקלטה

צפייה מרחוק

צפייה מרחוק מתאפשרת כיום באמצעות רשת האינטרנט, למעשה כל מערכת הקלטה/ מצלמת רשת הנמכרת כיום בשוק הישראלי מאפשרת צפייה מרוחקת באמצאות:

  • טלפון חכם

  • דפדפן

  • תוכנת מחשב ייעודית

כאשר רוצים לבצע צפייה מרחוק מומלץ מאד לעשות שימוש במערכות אשר מסוגלות לבצע תמיכה בקלטה באיכות גבוהה ושידור באיכות נמוכה. 

ה CCD הוא החיישן האחראי על המרת אנרגיית האור לאותות חשמליים. בתחילה פותח רכיב זה כרכיב אחסון מידע אך לאחר שנמצא כי הרכיב רגיש לאור בצורה חריגה שונה הייעוד שלו והא הפך להיות הרכיב שנפוץ ביוצר במצלמות אבטחה.

ה CCD הוא למעשה הרכיב האחראי על שטח הצפייה והרזולוציה האפשרית של המצלמה.

 

ה CCD מגיע במספר גדלים שונים, כאשר גודל ה CCD משפיע ישירות על הטווח האפשרי לכיסוי של המצלמה. תדמיינו לעצמכם חור בנייר שמכסה את העין, ככל שהחור יותר גדול כך גם התמונה אותה תוכלו לראות יותר גדולה.

 

גדלי ה CCD הקיימים היום הם 1/2", 1/3",  ו "1/4 כאשר הגדלים הנפוצים בשוק הישראלי הם "1/3 ו 1/4 כאשר יצרן הCCD המוביל בשוק הינו SONY. לכן שמוצאת לכן מצלמת SONY לרוב הכוונה היא כי רכיב ה CCD או סט ה CCD ו ה DSP מיוצרים על ידי SONY.

 

להלן סרטון אשר מסביר על עבודת ה CCD (הסרטון מדבר על מצלמות רגילות אך העיקרון זהה):

CCD - Charge Couple Device

מערכת הקלטה
צפייה מרחוק
חיישן מצלמה
מצלמות אבטחה

CMOS

 

חיישן CMOS הוא חיישן הדומה לחיישן ה CCD אשר ימצא בעיקר במצלמות דיגיטליות (IP) כאשר ישנם מספר הבדלים בין החיישנים:

  • בניגוד לחיישן ה CCD חיישן ה CMOS מבצע את ההמרה של כל האותות בו זמנית ולכן מעביר אות דיגיטלי את המעבד. הבדל זה גורם לכך שלחיישן ה CMOS תאורטית קיימים מספר חסרונות לעומת ה CCD והם:

     

    שימוש במגברים עבור כל פיקסל בנפרד יוצר "רעש" אשר יכול להיראות כתמונה מגורענת.

     

    לחיישני CMOS נדרש יותר שטח עבור רכיבי ההמרה על גבי הרכיב מה שמשאיר פחות מקום לרכיבים רגישים לאור, לכן חיישן ה CMOS פחות רגיש לאור מאשר חיישן ה CCD

למרות הרשום ליל לא באמת נראים הבדלים מהותיים בין החיישנים

 

להלן סרטון אשר מבצע השוואה בין החיישנים (הסרטון מדבר על מצלמות רגילות אך העיקרון זהה): 

 DSP- Digital Service Processor

מעבד

ה DSP הוא למעשה החלק השני בחשיבותו לאחר רכיב ה CDD או ה CMOS, זהו למעשה מעבד המצלמה אשר קובע כיצד תיראה התמונה הנצפית בכל זמן נתון. רכיב זה אחראי למעשה על כל העיבוד הדיגיטלי של התמונה. לרכיב זה משמעות מרבית בקביעת איכות התמונה בתנאי תאורה קשים, שינויי תאורה, תזוזות המצלמה וכו'.

למעשה ניתן לומר כי איכות וטיב התמונה טמון באפשרויות שניתן לקבל מהמעבד. ככל שלמעבד קיימות יותר אפשרויות כך איכות התמונה והקרבה שלה למציאות.

 

להלן פירוט עיבודי התמונה השונים (יש לציין שמעטות המצלמות אשר כוללות את כל רכיבי עיבוד התמונה הנ"ל). 

 

  • AWB -  Auto White Balance
    בצילום פלטת הצבעים והגוונים האפשריים מבוססים על הגוון הבסיסי של הצבע הלבן עליו מתבססת המצלמה ברגע הצילום. 
    זאת למעשה הסיבה מדוע לעיתים במצלמות אבטחה הצבעים נראים שונים באופן מהותי מאשר הצבעים במציאות. מנגנון ה AWB שלעיתים נקרא גם ATW אמור לאזן את פלטת הצבעים לפי תנאי התאורה הנמצאים בשטח על מנת להציג תמונה הקרובה ביותר למציאות.
    בתמונה שלהלן ניתן לראות את ההבדלים בצבעים הנובעים מאיזון שונה של גוון הצבע הלבן בכל תמונה כאשר תנאי התאורה נשארים זהים













     

  • BLC – Back Light Compensation
    מנגנון זה נועד לפצות על אור אחורי המופיע מאחורי האובייקט המצולם, ולמעשה מאפשר צילום האובייקט בבירור כאשר קיימת תאורה חזקה מאחורי האובייקט. דוגמאות למקרים באם נדרש מנגנון זה הם כאשר מאחורי האובייקט נמצא חלון, כניסות ראשיות, צילום האדם העושה שימוש בכספומט וכו.










     

  • WDR – Wide Dynamic Range
    WDR למעשה מבצע שילוב של שני שדות כאשר בשדה הראשון מתבצעת חשיפה מהירה לאור ואילו בשני חשיפה איטית. המעבד מבצע השוואה בין התמונות ובכך יכול להאיר חלקים חשוכים של התמונה ללא פגיעה בחלקים המוארים של התמונה.












    בתמונה להלן ניתן לראות את ההבדלים בין BLC ל WDR:








    ניתן לראות שברוב המקרים מנגנון ה WDR עדיף על מנגנון ה BLC, אך לעיתים יהיה מצבים בו שילוב של השניים או מנגנון ה BLC ייתן תמונה עדיפה. 
     

  • DNR – Digital Noise Reduction
    מנגנון זה עוזר בהסרת רעשים הנובעים מתנאי סביבה או תנאי תאורה ובעצם ע"י חיתוך של התמונה ל 2 או 3 ממדים (תלוי ביצרן)  ובעצם ע"י השוואה בין הממדים יוצר תמונה צלולה ובהירה. 
     

  • HLC – High Light Compensation 
    מנגנון הנועד לפצות על סנוור נקודתי של המצלמה ממקור יחיד או ממספר מקורות. כאשר מנגנון זה מבצע מיסוך אקטיבי על אזור הסנוור. מיסוך זה מתבצע ע"י שינוי זמן החשיפה של אזור הסנוור כך למעשה על גבי התמונה יראה המיסוך ככתמים. 
    למעשה מנגנון זה נועד בעיקר על מנת להתגבר ע"י תאורת רכבים במערכות לזיהוי לוחיות רישוי או למניעת ניסיון סנוור ע"י פנס

















     

  • DIS – Digital Image Stabilize
    מנגנון ייצוב תמונה דיגיטלי – מנגנון זה עוזר בהצגת תמונה יציבה וחלקה כאשר המצלמה נמצאת בתזוזה. ייצוב זה מסייע גם לעין הצופה וגם למערכות הקלטה אשר מבצעות הקלטה בזיהוי תמונה. יעיל במיוחד כאשר המצלמה מותקנת על עצם לא יציב.

מצלמות אבטחה
מצלמות אבטחה
מצלמות אבטחה
מצלמות אבטחה
מצלמות אבטחה

AGC  - Automatic Gain Control

AGC

מנגנון AGC נועד על מנת ליצר חשיפה גבוהה יותר של רכיב ה CCD לצורך שיפור הצפייה בתנאי חשכה. רכיב זה למעשה מעלה את הספק הזרם של ה CCD וזה יוצר הגבר של האות היוצא ממנו. למרות שהרכיב הנ"ל משפר את איכות התמונה בתנאי חשכה הוא עלול גם לגרום לרעש ולגרעון התמונה.  

מצלמות אבטחה

LUX

לוקס

לוקס הינה יחידת מידה לאור כאשר אחד לוקס שווה לעוצמת הארה של נר בודד במרחק מטר אחד. כאשר יוצאים מנקודת הנחה שאין אף מצלמה היודעת לצלם חשיכה מוחלטת (ראה ערך א.א.). רגישות המצלמה לתנאי התאורה נמדדת ביחידות מידה של לוקס כאשר לרוב יהיה אלו יחידות מידה עשרוניות (0.003  לוקס). ככל שרגישות המצלמה ללוקס נמוכה יותר כך איכות התמונה בתנאי חשכה תהייה גבוהה וצלולה יותר.

 VMD – Video Motion Detection

גילוי תנועה

כיום VMD הוא המונח הבסיס בכל מערכת הקלטה. למעשה מנגנון זה הוא מנגנון המפעיל יכולת לזהות תנעה על גבי אות הווידאו המוזרם. מנגנון זה פועל ע"י מדידה והשוואה של כל אזור (אזור הוא קיבוץ של פיקסלים)  פריים המתקבל במערכת ההקלטה כל שינוי של פיקסלים באזור מהווה זיהוי של תנועה באזור המצולם. 

אינפרא אדומה

אינפרא

מצלמות אינפרא אדומה - מצלמות אלו הינם למעשה מצלמות אשר בנוסף לרכיבי המצלמה כוללים גם נורות אינפרא אדומה. נורות אלו למעשה מאירות את השטח הנצפה ע"י המצלמה בתאורה אשר לא ניתנת לצפייה ע"י בני האדם. תאורה זאת למעשה מאפשר צילום גם בחשכה מלאה ללא כל עזרים חיצוניים.

bottom of page